Dodge Durango: zacíleno na Explorer

Durango | foto: Archiv AutoRoad.cz

Koncern Chrysler vyráží do protiútoku proti Fordu Explorer. V USA patří SUV mezi nejprodávanější modely a proto si výrobci dávají na těchto vozech záležet.

K zákazníkům dorazí nové Durango modelového roku 2011 v poslední čtvrtině tohoto roku. Bude dodáváno v sedmimístné konfiguraci 2+3+2. V kabině bude možno využít 22 typů uspořádání sedadel.

Pod novým kabátem se ukrývá technika z koncernového Grand Cherokee. Designéři se snažili včlenit novému Durangu agresivně-sportovní vzhled a to se podařilo. Výrazná je především maska chladiče v designu vycházející z modelů Challenger a Charger. Nešetřilo se ani na použití chromu.

Pro pohon Duranga bude možné zvolit mezi šestiválcem 3,6 litru Pentastar a osmiválcem 5,7 litru HEMI, samozřejmostí v kategorii SUV je pohon všech kol. Nové Durango dokáže maximálně utáhnout od 2,8 po 3,3 tuny.

Ve výbavě nebude chybět aktivní tempomat,  boční airbagy ve všech řadách sedadel, stabilizační systém a bezklíčový vstup. Další informace prozatím automobilka neoznámila. Zda se Durango objeví na našem trhu v rámci českého zastoupení Chrysleru zatím nevíme.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy