Volkswagen Jetta - nové informace, fotky a videa

Jetta | foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Jetta je na světě a konečně tu máme i sadu detailních informací a snímků. Jako bonus automobilka přihodila pár videí.

Nový Volkswagen Jetta se do amerických prodejen dostane na pozdim letošního roku. Až ho tam kupující spatří, zjistí, že jeho dálka narostla oproti minulé generaci o 9 cm na konečných 464 cm, větší je i šířka (178) a dálka (145 cm). Vybírat si budou moci ze tří benzínových a jedné dieselové motorizace. V Evropě bude ale situace trochu jiná.

Do vozu totiž půjde zakoupit dvojici dieselů o objemu 1,6 a 2,0 litrů a to o výkonech 105 a 140 koní. Dá se očekávat, že časem se pod kapotu dostanou i další výkonnostní varianty těchto populárních motorů. Spotřeba se u obou dieselů pohybuje mezi 4,5 a 4,8 litry.

Benzíny se nesou v moderní vlně downsizingu. K dostání tak bude základ o objemu 1,2 litru o výkonu 105 koní a střední 1,4 o výkonech 122 a 160 koní. Pro pokrytí všech potřebných variant se do prodejen dostane i dvoulitr o výkonu rovných 200 koní. Značnou část z těchto motorů bude možno zakoupit i se sedmistupňovou převodovkou DSG.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy