FOTO: Peugeot 508 – premiérové snímky jsou venku

508 | foto: Peugeot

Po řadě špionážních fotografií se příznivci francouzského lva konečně dočkali. Dnes totiž Peugeot zveřejnil první oficiální snímky modelu 508, který se napříště stává jediným nástupcem modelů 407 a 607.

Peugeot 508 bude nabízen zpočátku ve dvou karosářských verzích – sedan a kombi, které už tradičně ponese název SW. Zda se později objeví i 508 Coupé, lze v tuto chvíli jen těžko odhadnout.

Designu obou variant dominují vyvážené proporce s nepopíratelnou dávkou nevtíravé elegance. Zatímco nová příď se má stát odrazovým můstkem pro všechny nové modely značky a zřejmě málokdo si ji splete s jiným vozem, boční silueta zůstala překvapivě bezpohlavní a osobně se nemohu ubránit pocitům déjá vu s několika dalšími modely střední třídy. 

Zadní partie sedanu zaujmou efektními svítilnami a dvěma lichoběžníkovými koncovkami výfuku. Zajímavé je pak vodorovné rozdělení víka kufru na dvě části. Dočkáme se i u Peugeotu dvojitého otevírání? Mohutná záď kombi zase dává tušit, že Francouzi míří s objemem zavazadelníku mezi elitu.

Z jednoho renderovaného obrázku interiéru lze vyčíst jen to nejlepší. Design vypadá vkusně a svou elegancí ladí s vnějšími křivkami vozu. Zcela nový je tříramenný volant a za pozornost stojí i úzké A sloupky karoserie.

Technickou novinkou bude nejen e-HDI, což je v podstatě klasický motor HDI vybavený navíc systémem Stop&Start, ale hlavně technologie HYbrid4, která kombinuje vznětový agregát s elektromotorem na zadní nápravě. Výsledkem by mělo být 147 kW (200 k) při zachování velmi příznivé spotřeby.

Peugeot 508 se představí na podzimním autosalonu v Paříži a na trh se dostane začátkem příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy