Mini : decentní změny

Cooper | foto: Archiv AutoRoad.cz

Od září se u prodejců objeví lehce faceliftované modely Mini. Změny se dotknou všech modelů této řady - hatchbacku, kabrioletu i kombi Clubman. Na první pohled je však zaznamenají jen znalci.

Změnou prošla maska chladiče a retušován byl přední nárazník. Změnou prošly všechny světlomety a boční blinkry,  přibyla technologie LED diod. Příď byla pozměněna z hlediska lepší ochrany chodců. V interiéru se změnily použité materiály i jejich odstíny, inovací prošly systémy audio i navigace. V nabídce se objeví pět nových laků karoserie.

Asi nejvíce změn se odehrálo v nabídce pohonných jednotek. Stále lze vybírat jen z jednotek o objemu 1,6 litru. V modelu One o výkonech 75 a 98 koní, pod kapotou Cooperu bije srdce o výkonu 122 koní a vrcholný Cooper S nabídne 184 koní. Pozměněny byly i vznětové jednotky, lze volit mezi 90 (One D) a 112 koni (Cooper D) pod kapotou. Poprvé lze získat s naftovým motorem i kabriolet. Všechny jednotky mají nyní nižší emise CO2.

Výkon speciální verze John Cooper Works zůstal na hodnotě 211 koní. Změny jsou u něj obdobně minimální. Nová je kombinace střechy v odstínu Chilli Red s černým metalickým lakem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy