Wildcat 300STR: speciál do provozu

Qt Services | foto: Archiv AutoRoad.cz

Jestli máte rádi závody typu Dakar a někdy jste zatoužili řídit nějaký ten závodní speciál, máme pro vás tip. Jmenuje se Wildcat 300STR.

Že jste o něčem takovém ještě neslyšeli? Produkuje je malá v Česku neznámá britská společnost Qt Services. Prozatím byly v nabídce jen závodní modely. Ty vznikají pod označením 400NSR a 500DKR.

Ale zpět k 300STR. Základem vozu je svařovaný rubkový rám. Karoseriie z kompozitu částečně používá komponenty z Defenderu. Koncepce odpovídá zmiňovaným závodním speciálům pro Dakar. Interiér pojme dva cestující, za prostorem pro pasažéry se nachází prapodivný úložný prostor s jakousi bednou na zavazadla. Ostatně v závodním speciálu je toto místo vyhrazeno náhradním pneumatikám.

V přídi Wildcatu se nachází osvědčený čtyřlitrový osmiválec Rover. Tato jednotka poskytuje Wildcatu výkon 275 koní přenášený na všechna kola prostřednictvím pětistupňové manuální převodovky. Z jízdních výkonů známe jen zrychlení na stovku za 5,8 sekundy.

Kokpit Wildcatu odpovídá svou strohostí závodnímu určení stroje. Na palubě je osazen pouze sdružený přístojový panel a dvě skořepinová sedadla s pětibodovými bezpečnostními pásy. Výrobce udává že lze kokpit dovybavit dle přání zákazníka, je možné dostat i takové prvky jako bluetooth, klimatizaci nebo stereo s možností připojení iPodu.

Nelze tedy vyloučit že se najdou excentrici mířící s Wildcatem třeba na golfová hřiště. Další specifikace a ceny zatím nebyly uveřejněny. Zbývající dva modely v nabídce jsou určeny primárně pro nasazení mimo zpevněné komunikace, špičková "pětistovka" je určena pro extrémní vytrvalostní závody.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy