Renault Latitude: největší z Renaultů

Latitude | foto: Archiv AutoRoad.cz

Renault po letech opět nabídne svého zástupce pro vyšší střední třídu klasické tříprostorové koncepce. Uvede jej na podzim pod názvem Latitude.

Renault podle očekávání využije koncernové automobilky Samsung, konkrétně její model SM5. Latitude je v podstatě jen mírně upravený korejský model.

Posledním klasickým zástupcem Renaultu ve vyšší střední třídě byl nástupce modelu 25, typ Safrane. Ten byl posléze nahrazen neotřelým, ale také neúspěšným modelem Vel Satis. Renault konečně tak doplní svou výrobní řadu i o stupínek výše nad Lagunou.

Latitude bude mít následující rozměry: délku 4,89 m, šířku 1,83 m a výšku 1,49 m. Další podrobné informace scházejí, ani o pohonných jednotkách se neví nic konkrétního. Lze jen odhadovat nasazení třílitrových šestiválců, jak vznětového tak zážehového.

Jsou známy některé specifikace luxusních výbav: ty obsáhnou například adaptivní bixenony, masážní funkci řidičova sedadla, klimatizaci s ionizátorem vzduchu, zadní světla využívající technologii LED, kvalitní aparaturu Bose nebo panoramatickou střechu.

Latitude si odbyde dvojitou premiéru, nejprve v srpnu na autosalonu v Moskvě a poté v září v Paříži. Na podzim se první kousky objeví v prodeji na asijských, afrických a latinskoamerických trzích. V Evropě se mohou zákazníci těšit na nové velké Renaulty počátkem příštího roku.

Renault oznámil, že více informací odtajní 10. června na webu www.renaultlatitude.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy