Hulme CanAm - lehký supersport z Nového Zálandu

CanAm | foto: Hulme

Po čtyřletém vývoji se na světě ukazuje novozélandský supersport Hulme CanAm, pojmenovaný pro slavném závodníkovi této ostrovní země.

Denny Hulme byl závodník, který jako jediný Novozélanďan dokázal zvítězit v šampionátu F1. Mimo to se mu podařilo vyjet i titul kanandskoamerického šampionátu označovaného zkrácena CanAm. A tím tu máme název nového supersportu. Za dva roky tomu bude 20 let, co Denny Hulme zemřel na infarkt, které ho postihl během závodu ve vysoké rychlosti, nový supersport bude vyráběn na jeho počest.

Ostudu jeho jménu určitě neudělá, vždyť o jeho pohon se postará velký osmiválec z Corvetty, jehož výkon je 611 koní. Díky tomu vystřelí ani ne tunu těžký sporťák z klidu na stovku za 3,5 sekundy, maximální rychlost přesáhne 320 km/h.

Sílu přenáší na zadní nápravu šestistupňová přímo řazená převodovka, za příplatek je možné mít i řazení pádly pod volantem. Samosvorný diferenciál je samozřejmostí.

Cena nebude samozřejmě nízká, vyšplhá se na 9 milionů korun, samozřejmě bez daní a cel. V ceně je ale týdenní ladění  přímo v továrně s ubytováním v luxusním hotelu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy