BMW M3 GTS - nejostřejší z Mnichova

M3 GTS | foto: BMW Group

BMW po několika měsících napínání konečně zveřejňuje detaily o své novince, očekávaném M3 GTS, které nahrazuje dřívější provedení CLS.

Současné BMW M3 je poměrně těžké auto. Jeho hmotnost 1700 kilo není nijak malá a pro sportovní jízdu se tak úplně nehodí. Nechci říci, že by bylo pomalé, ale v zvláště v zatáčkách se nízká hmotnost cení.

Automobilka se rozhodla vyjít zájemcům o nižší hmotnost vstříc. Díky docela razantní odtučňovací kůře se podařilo hmotnost GTS snížit až na 1530 kilo. Je to sice o půl metráku více, než bylo slibováno, přesto jde o hmotnost docela solidní.

Řezalo se drasticky. Auto přišlo o zadní sedačky a vše nepotřebné kolem. Chybí i klimatizace, rádio a navigace. Původní pohodlná sedadla nahradily polozávodní skořepiny. Naopak přibyl pořádný prostorový rám a nově je tu také hasící přístroj. Interiér je hojně čalouněn Alcantrou.

Změny se děly i pod přední kapotou. Motor byl převrtán a jeho výkon nyní dosahuje 450 koní.

Díky tomu všemu se slušně zlepšily dynamické parametry. Zrychlení z nuly na sto ukrojilo dvě desetinky a odehraje se během 4,4 sekundy. Maximální rychlost dosahuje 305 km/h.

V Německu bude auto prodáváno za 115 tisíc euro bez DPH, což jsou asi tři miliony bez daně, s daní by šlo o 3,6 milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy