Mazda 6 – po faceliftu ještě krásnější

6 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mazda posílá na trh svého vylepšeného zástupce ve střední třídě, model 6. Ta si prošla premiérou v březnu v Ženevě. Nyní přinášíme podrobnosti.

Hlavní změny se odehrály na přídi, nové světlomety doplněné diodami LED pro denní svícení, nová maska chladiče a upravený nárazník. Nové jsou i designy litých kol a odstíny laků.

V interiéru se objevuje více chromu a nové výplně dveří, v luxusnějších výbavách lze volit interiér v hnědé kůži.

Inovací v motorové paletě je jednotka 2,0 DISI, benzín s přímým vstřikováním paliva o výkonu 155 koní. Ten lze kombinovat s šestistupňovým manuálem nebo pětistupňovou automatikou. Ostatní motory prošly pouze drobnými změnami.

Změny se projevují i na podvozku, přední náprava dostala nový přední stabilizátor a pružiny s nižší tuhostí.

Mezi výbavou nyní figurují položky jako adaptivní světlomety AFS, bixenony nebo asistent rozjezdu do kopce. Poslední verzi „šestky“ lze již nyní pořídit i v Česku.

K dispozici jsou nadále karosářské varianty sedan, hatchback a kombi. Ceny Mazdy 6 startují na částce 569 900 Kč za sedan 1,8 CE. Cena je poměrně vysoká, vždyť Ford žádá za Mondeo 1,6 Core 553 tisíc Kč, VW Passat 1,6 Trendline vyjde na 594 tisíc Kč a Opel prodává Insignii 1,6 za 498 tisíc Kč.

Ve výchozí variantě CE dostanete manuální klimatizaci, elektrické ovládání všech oken  a elektronické pomocníky DSC, EBD a EBA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy