Hyundai Avante – nástupce typu Elantra se představuje

Elantra | foto: Archiv AutoRoad.cz

Na domácí půdě v Koreji, na Busan Motor Show předvedl Hyundai svou novinku pro segment nižší střední třídy. Jedná se o nástupce u nás dobře známého modelu Elantra.

Před nedávnem ukázali Korejci  v Pekingu nástupce modelu Accent. Jejich obě novinky jsou si podobné jak vejce vejci. Zatímco Accent by se měl na našem trhu objevit, pak u Avante (Elantry) tomu tak patrně nebude. U nás prodává Hyundai v tomto segmentu model i30.

Avante dostal velmi dynamický styling ve stylu čtyřdveřových kupé. Karoserie nepostrádá dynamické linky, pryč jsou rozpačité korejské výtvory z minulých let. Dynamický dojem podtrhuje velmi krátký přední převis, nasávací otvory na přídi vypadají poměrně agresivně. Zaujmou minimální spáry mezi jednotlivými díly karoserie. I škarohlídi musejí uznat že se Avante náramně povedl.

Ze zatím uveřejněných informací víme, že pod kapotou se objeví nepřeplňovaná šestnáctistovka s přímým vstřikováním GDI naladěná na výkon 140 koní. Ta využívá k přenosu kroutícího momentu na přední nápravu šestistupňový automat.

Ve výbavě vozu budou obsaženy technologie jako xenonové světlomety a displej TFT ve štítu přístrojů. Snímky interiéru zatím Hyundai neuvolnil.

Do prodeje půjde Avante v Koreji ještě letos, na další trhy dorazí na přelomu let 2010/2011.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy