Volkswagen Phaeton - blíže k dokonalosti

Phaeton | foto: Archiv AutoRoad.cz

Vlajková loď Volkswagenu, reprezentativní Phaeton projde faceliftem. Přinášíme první informace před jeho premiérou na autosalonu v Číně.

Phaeton vyráběný od roku 2002 se na první pohled příliš nezměnil, dostal především upravený design světlometů a pozměněný přední nárazník. Světlometům dominuje technologie diod LED. V předním nárazníku se objevila chromová lišta s implantovanými mlhovkami. Celá změna designu se nese v duchu nových modelů značky. V logu značky na přídi je schována kamera adaptivního tempomatu.

V luxusním zboží typu Phaetonu nemohou scházet špičkové technologie. Jmenujme systém ACC, automatickou kontrolu vzdálenosti. Palubní systémy využívají připojení k internetu, produkty od Googlu a pevný disk velikosti 30GB. Palubní systémy dokážou rozpoznávat dopravní značení. I nadále je možno volit mezi čtyřmístnou a pětimístnou variantou interiéru. V nabídce je Phaeton ve standardní délce 5,06 metru, ale pro náročné je k mání prodloužená varianta dlouhá 5,18 m.

Nabídka agregátů pod kapotou se nezměnila. Začíná se na V6 FSI 3,6 litru (280 koní), středem nabídky je V8 FSI 4,2 litru (335 koní) a vrcholem je W12 6,0 litru (450 koní). Pokud preferujete naftu volíte TDI 3,0 litru (240 koní).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy