Suzuki Kizashi Sport: ostrá verze?

Kizashi | foto: Archiv AutoRoad.cz

Suzuki předvedlo na autosalonu v New Yorku novou variantu modelu Kizashi nazvanou hrdě Sport. Zaslouží si toto označení?

Myslíme si, že přívlastek Sport v názvu vozu je poněkud zavádějící. V podstatě jde o pouhý optický paket. Již základní verze modelu Kizashi zaujme zdařilým designem, v této variantě působí jako sportovec elegán.

Přejděme detailněji ke změnám u verze Sport. Obsahuje přestylyzovanou výplň masky chladiče, agresivnější přední nárazník, nástavce prahů a miniaturní spojler na víku kufru. Nové plasty doplňují nová osmnáctipalcová kola a snížení vozu o 10 mm oproti základní verzi.

V interiéru se objevil volant, hlava řadící páky, madla ruční brzdy a sedadla v černé kůži. Všechny tyto kožené doplňky jsou ozdobeny bílým prošitím.

A to je ze změn verze Sport vše. Takže ostrá verze se nekoná. Pod kapotou je vše při starém, benzinový čtyřválec o objemu 2,4 litru a výkonu 181 koní. Kizashi Sport můžete mít s pohonem předních nebo všech kol, dále lze vybírat mezi šestistupňovým manuálem nebo variátorem CVT.

Až přijde Kizashi na náš trh bude jistě zajímavou alternativou k zavedeným modelům střední třídy. Zda k nám dorazí i verze Sport se zatím neví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy