Mercedes-Benz třídy R: retuše pro rok 2011

R | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mercedes-Benz se rozhodl omladit vozy třídy R. Model je již v prodeji od roku 2005, lehce omlazen byl v roce 2007. Prodeje tohoto crossoveru stále nenaplnily představy automobilky.

Facelift spočívá v přestylizování přídě a zádě, celkově přešel design od oblin k hranám. Omlazení se dotkne obou variant třídy R, základní verze i verze L. Na přídi jsou změny největšího rázu, budou zde použity nové přední reflektory, pozměněný nárazník a jiná větší maska. Blinkry v zrcátkách dostaly taktéž nový design. Pouze zkušené oko odhalí minimální retuše na zádi třídy R, opět se týkají především designu reflektorů.

Drobných změn doznal i interiér, je možno dostat jej dostat ve sportovní variantě  AMG se sportovními sedadly, sportovním volantem a možností řadit pádly pod volantem. Novinkou ve třídě R  je použití bezpečnostních opěrek hlavy systému NECK-PRO.

Motorová paleta by měla zůstat nezměněna. Více informací se dozvíme při premiéře modernizované třídy R tento týden na autosalonu v New Yorku. Je otázkou zda tyto modernizace budou dostačující na konkurenci z Mnichova například v podobě modelu 5 GT.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy