McLaren MP4-12C: nová zbraň z Wokingu + VIDEO

MP4-12C | foto: McLaren

Včera se i přes ekonomickou krizi zrodila nová automobilka – McLaren Automotive. McLaren tímto počinem rozšiřuje své portfolio o výrobu sportovních vozů. Prvním modelem této automobilky se stane supersport MP4-12C. Ten by se měl do výroby dostat počátkem roku 2011.

Supersport MP4-12C vzniknul kompletně v režii automobilky pod dozorem Rona Dennise. Podle tvrzení výrobce MP4-12C v sobě vůz kombinuje rychlost, ekologičnost a praktičnost. Posléze by se měly objevit další modelové řady.


MP4-12C se v současnosti nachází v poslední fázi testování a je na počátku přípravy výroby. Testovací vozy údajně najeli milion kilometrů. McLaren postavil nový model zcela ve své režii, neparticipuje na něm žádná automobilka jako v minulosti BMW (u modelu F1) nebo Mercedes-Benz (model SLR).

Dokonce i pohonná jednotka je z dílny McLarenu, jde o 3,8 litrový agregát V8, z něj inženýři vydolovali 600 koňských sil. McLaren tvrdí že oproti supersportu F1 bude MP4-12C vhodné i pro každodenní ježdění. K vozu se jistě vrátíme samostatným podrobným článkem.


Při představení v technologickém centru McLarenu nemohli chybět jezdci stáje F1 McLaren - Button a Hamilton, ti jsou i aktéry propagačního videa které přinášíme v tomto článku.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy