ŽENEVA: Aston Martin Cygnet - MikroAston

Cygnet | foto: Archiv AutoRoad.cz

Aston Martin loni šokoval plánem rozšířit výrobní řadu o mikroautomobil. V Ženevě jej oficiálně ukázal. Jedná se o upravenou Toyotu iQ.

Cygnet vznikl v podstatě z nutnosti. U firmy Aston Martin vyvstal problém s „ekologickým“ vozem, Ulrich Bez nechtěl vytvořit žádný hybrid jako třeba Ferrari. Proto našli vůz s nízkými emisemi a spotřebou – Toyotu iQ a upravili ji k obrazu společnosti Aston Martin.

Model Cygnet prošel oproti iQ plastickou operací, dostal novou příď i záď, nové blatníky a jiné boční dveře, vše po vzoru vozů Aston Martin. Přepracován byl interiér, především použitím luxusních materiálů.


Technicky se jedná stále o iQ od Toyoty, nabízena bude verze s jednotkou 1,33 litru a převodovkou CVT. Aston Martin hodlá Cygnet nabízet všem majitelům vozů Aston Martin, přičemž každý vůz bude v duchu značky ušit zákazníkovi na míru. Prodejní cena má být přibližně 600 tisíc Kč.

Cygnet má předpoklady uspět, otázka je zda neuškodí image značky. Možná se myšlenka mikrovozítka ujme, nový šťastný vlastník Aston Martinu dostane navrch stylové auto pro svou drahou polovičku.

Designově se jedná o zdařilý výtvor. První modely Cygnet budou distribuovány k zákazníkům příští rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy