ŽENEVA: Subaru Impreza XV – crossover po Japonsku

Impreza XV | foto: Archiv AutoRoad.cz

Subaru vystavuje v Ženevě model Impreza XV, jedná se o crossover vycházející z modelu Impreza. Dá se říci že je to menší sourozenec typu Outback, který patřil k zakladatelům této specifické kategorie.

Od běžné Imprezy se XV na první pohled liší masivnější maskou chladiče, výraznými lemy blatníků a bytelnými střešními lyžinami. Pohon všech kol S-AWD je u Subaru samozřejmostí.

Japonci chtějí nabízet dvě varianty, benzinovou 2,0R a dieselovou 2,0D. Jde o známé jednotky typu boxer s protilehlými písty, obě nabízejí výkon 150 koní. Liší se v maximálním kroutícím momentu, benzinová jednotka nabízí 196 N.m a vznětová 350 N.m. Motory jsou kombinovány s manuálními šesti (2,0D) a pětistupňovými (2,0R) skříněmi, v nabídce nechybí čtyřstupňový automat (2,0R). Motory plní emisní normu Euro 5.

XV je obuto do pneumatik rozměru 205/55 R16 a dostalo do vínku slušivé pětipaprskové elektrony. Zákazníci budou moci volit z pěti barevných variant karoserie. V interiéru se kromě použití jiných potahových materiálů nic zásadního nezměnilo.

Otázkou zůstává zda aktivním jedincům, pro něž je XV určeno, nebude připadat zavazadlový prostor hatchbacku (301 litrů) nedostatečný. Přeci jen se dají crossovery pořídit v prostornějších verzích kombi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy