Volkswagen Sharan - nová generace posílá dědu do důchodu

Sharan | foto: Volkswagen

Volkswagen představí v Ženevě novou generaci velkého MPV Sharan. Po neskutečných patnácti letech vystřídá první generaci.

Volkswagen Sharan první generace byl vyvinut a v roce 1995 představen společně s Fordem Galaxy a Seatem Alhambrou, nyní tu konečně máme druhou generaci tohoto nesmrtelného vozu.

I přes průběžné menší úpravy a facelifty je nejvyšší čas poslat zastarávající MPV do důchodu, posílá ho tam novinka jasně se designově řadící k aktuálnímu vzhledu německé značky.

Druhá generace je o značného čtvrt metru delší, Sharan tak dosáhne na 485 centimetrů. Praktičnost jistě zvýší i posuvné zadní dveře.

Volkswagen se u novinky pokusí o maximální flexibilitu, proto budou mít zadní sedadla systém Easyfold, zatím neupřesněný systém na sklápění sedadel.

Když už jsme u interiéru, podívejme se na přístrojovou desku. Ta je typicky volkswagenovská, nepříliš výrazná, ale snad podobně ergonomická, jako u jiných vozů této značky.

Sharan bude tvořit modelovou nabídku MPV společně s Touranem, Golfem Plus a osobními verzemi dodávek Caddy, podobných vozů Transporter/Caravelle/Multivan/California a největším Crafterem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy