Nissan Pathfinder a Navara – facelift pro drsňáky

Pathfinder | foto: Archiv AutoRoad.cz

U Nissanu se s novinkami mezi offroady roztrhl pytel, po nové generaci modelu Patrol, předvedou Japonci v Ženevě faceliftované modely SUV Pathfinder a pick-up Navara.

Facelift obou modelů pro modelový rok 2011 je na první pohled zřetelný ve zjemnění tvarů karoserie. K tomu přispěly především nové zaoblené nárazníky, nová kapota a modernější  mřížka chladiče spolu se světlomety s čirou optikou. Nový přední nárazník přinesl i prodloužení vozidel o 8 cm. Kosmetickými změnami prošel i interiér offroadů, změny se dotkly středové konzoly, nových výplní dveří a inovovaného designu číselníků.

Nejzásadnější změnou je rozšíření palety pohonných jednotek pro modely Pathfinder a Navara. Nově lze oba modely získat s moderním turbodieselovým motorem 3,0 V6 vzniklým v kooperaci s Renaultem. Třílitr dosahuje výkonu 231 koní a kroutícího momentu 550 Nm, ten je k dispozici v pásmu 1750 - 2500 ot/min.

Nissan nezapomněl ani na stávající čtyřválec 2,5 litru, ten prošel úpravou a nyní dosahuje výkonu 190 koní (+19) a kroutícího momentu 450Nm (+47). I při tomto vylepšení dynamiky dokázal Nissan snížit kombinovanou spotřebu o 1,3 l/100 km, tedy na 8,5 l/100 km.

S příchodem silného šestiválce se zlepšily parametry vozidel pro tažení brzděného přívěsu, Pathfinder utáhne 3500 kg a Navara 3000 kg. Nově je možno získat couvací kameru i do modelu Navara.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy