Volkswagen CrossPolo - nečekaná premiéra wolfsburské stylovky

CrossPolo | foto: Volkswagen

Pouhý jeden den po premiéře Pola GTI přichází Volkswagen s další novinkou. Jde o další variaci na téma Polo tentokrát v outdoorovém provedení. Oplastované CrossPolo se naživo ukáže v Ženevě.

Po standardním Polu, Polu BlueMotion a Polu GTI jde o čtvrtou verzi, která tak zkompletuje celou modelovou řadu. CrossPolo se vyznačuje bohatým oplastováním zahrnujícím exponovaná místa na předním i zadním nárazníku, lemech podběhů nebo na prazích a spodních partiích dveří. Nechybí ani střešní lyžiny či speciální 17 palcová kola s pneumatikami 215/40.

Změny v interiéru jsou naproti tomu minimální. Za zmínku stojí snad jen barva čalounění, kterou budou moci zákazníci vybírat z několika speciálních odstínů ve vztahu k barvě karoserie. K dispozici tak bude třeba „Hot Orange“ nebo „Latte Macchiato“. Jinak zůstává vše jako u normálního Pola.

Motorou paletu budou tvořit tři zážehové a tři vznětové motory. Prvně jmenované zastoupí 1.2 51 kW (70 k), 1.4 63 kW (85 k) a 1.2 TSI 77 kW (105 k). Dieselové agregáty bude reprezentovat moderní šestnáctistovka common rail ve třech výkonových verzích 55 kW (75 k
, 66 kW (90 k) a 77 kW (105 k). Jednotky 1.4 a 1.2 TSI bude navíc možné objednat s dvouspojkovou převodovkou DSG. 

O pohonu všech kol oficiální materiály mlčí. Zřejmě tak půjde pouze o stylovou záležitost jakou je třeba Fabia Scout.  K prvním zákazníkům by se mělo CrossPolo dostat na konci května.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy