Nissan Patrol – konec starých časů

Patrol | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nissan představil ve Spojených arabských emirátech novou generaci modelu Patrol. Jak je na první pohled patrné, tak už to nebude ten starý Patrol primárně určený pro výlety mimo civilizaci. Už vizáží se podobá svému největšímu konkurentovi Toyotě Land Cruiser.

To co bude asi nejvíce zajímat milovníky offroadů, je konstrukce podvozku nového Patrolu. Ten již nevyužívá tuhých náprav, ale nezávislého zavěšení. Zde asi zapřísáhlé offroaďáky zklameme a Patrol nové generace okamžitě zavrhnou. Tato cesta se ovšem jeví jako logická, dnešní klientela už má jiné náročnější požadavky na chování vozu na běžných komunikacích.

Ale zpět k prozatím odtajněným informacím o nové generaci Patrolu. Pod kapotou se objeví 5,6 litrový benzinový motor V8, využívající přímého vstřikování paliva. Jednotka dodává vozu slušný výkon 400 koňských sil, ten je přenášen přes sedmistupňovou automatickou převodovku na všechna kola. Řidič může volit ze čtyř režimů pohonu - dlažba, písek, skály a sníh. Patrol je vybaven systémem pro sjíždění svahů Hill Start Assist.

Prozatím se objevili informace pouze o pětidveřové variantě Wagon. Zda se objeví i krátká třídveřová varianta, jak to bylo u předchozí generace Patrolu, zatím není známo.

Exteriér nového Patrolu je skutečně impozantní, designově rozvíjí témata použitá na Pathfinderu.

Interiéru vládne kůže a dřevo. Nechybí využití moderních informačních systémů. Předpokládá se že Patrol se bude na vybraných trzích prodávat jako Infinity QX56. Se značkou Infinity ostatně vzhled interiéru na první pohled koresponduje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy