Volvo S60: přinášíme detaily před představením v Ženevě

S60 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Automobilka Volvo, uveřejnila podrobnější specifikace a fotografie typu S60, modelového roku 2011.

"Šedesátka" bude oficiálně představena 2.března v Ženevě. Model je navržen jako přímý konkurent Audi A4 a Mercedes-Benz C. Jedná se o jeden z nejdynamičtějších modelů automobilky Volvo v její historii. Design vychází z konceptu vystaveném na autoshow v Detroitu v roce 2009. Cílem týmu designérů pod vedením Petera Horburyho bylo navození vzhledu kupé, a to se podařilo.

Interiér by, dle tvrzení automobilky, měl proti předchůdci cestujícím na zadních sedadlech nabídnout navíc 30 mm místa pro kolena. Jeho zpracování by mělo být na špičkové úrovni.

Volvo půjde do prodeje se dvěmi nastaveními podvozku, komfortním pro Ameriku a Asii. Modely určené pro Evropu budou naladěny sportovněji.

Do prodeje půjde „šedesátka“ se dvěmi zážehovými jednotkami - čtyřválcem 2,0T (203 koní) a šestiválcem T6 (304 koní). Příznivci vznětových motorů budou mít na výběr ze dvou pětiválců 2,0 D3 (163 koní) a 2,4 D5 (205 koní).

Tyto jednotky posléze doplní zážehové čtyřválcové jednotky T3 1,6 (150 koní), T4 1,6 (180 koní) a T5 2,0 (240 koní). Později se dočkají i příznivci ekologických vozidel, uvedením modelu 1,6 DRIVe (115 koní).

Všechny benzinové motory (vyjma T6) budou osazeny systémem GTDi, tedy využívající technologie přímého vstřikování v kombinaci s turbodmychadlem. Varianta T6 využije spojení pohonu všech kol AWD a nové generace automatické převodovky Geartronic. Pohon všech kol bude možno získat i pro verzi D5. Většina variant bude k dispozici volitelně se šestistupňovým manuálem nebo šestistupňovým automatem.

Švédi očekávají celosvětové roční prodeje 90 tisíc kusů modelu S60. První vozidla se v showroomech objeví počátkem letošního léta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy