Renault Mégane CC - kupé kabrio podruhé na scéně

Mégane Coupé Concept | foto: Renault

Renault vypustil první opravdové fotky svého očekávaného vozu, sexy kupé kabrioletu odvozeného od Méganu.

Modelová řada Méganu se rozrůstá. Začalo to pětidveřovým a třídveřovým hatchbackem, následoval kombík. Nedávno se představil i sedan, který se prodává pod jménem Fluence a dnes je tu pátý model, kupé kabriolet. A to nepočítáme řadu Scénic, která je Méganu velmi příbuzná...

Mégane se již tradičně snaží uhranout především svým vnějším (a nakonec i vnitřním) vzezřením. Daří se tak se střídavým úspěchem, ale jsem přesvědčen, že právě třetí generace Méganu (a druhá generace kupé kabrioletu) bude na vrcholu.

Dostaňme se k tomu hlavnímu, ke střeše. Ta je samozřejmě elektricky ovládaná, přičemž složení trvá velmi příjemnou dobu, 21 sekund. Pro cestování s otevřenou karoserií je k dispozici klasický deflektor, mimo něj pro menší turbulence pracuje i maličký skleněný deflektor mezi sedadly.

Výbava bude bohatá. Zahrnuje všemožnou elektroniku, především co se hifi aparatury týče. Pod kapotou bychom měli najít po trojici motorů od dieselu i benzínu, přičemž za příplatek bude možné získat i bezestupňovou převodovku CVT pro obzvláště plavnou jízdu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy