Alfa Romeo Milano má jméno Giulietta – oficiální fotografie

Giulietta | foto: Alfa Romeo

Po letním úniku špionážních fotek přímo z továrny a několika oficiálních informacích z počátku listopadu zveřejňuje nyní Alfa Romeo i první fotografie nástupce modelu 147. Navzdory všem očekáváním nese jméno Giulietta.

Přestože se ve spojitosti s nástupcem Alfy 147 doposud hovořilo o jménu Milano, pár měsícům před světovou premiérou je všechno jinak a nový vůz ponese legendární název Giulietta.

Pětidveřový hatchback nižší střední třídy by měl dle výrobce poskytnout skvělé výkony při dynamické jízdě, zároveň ale být příjemným služebníkem i na každodenní cestování na ne zrovna kvalitních silnicích. Dopomoci by mu k tomu měl nový systém Alfa DNA, který dokáže upravit charakteristiky auta v závislosti na jízdním stylu a povrchu vozovky.

Alfa DNA, jež bude standardem všech modelů Giulietta, nabídne trojici rozdílných režimů Dynamic, Normal a All Weather. Ty dovedou rozdílně nastavit odezvu motoru, řízení či chování elektronické uzávěrky diferenciálu a systému jízdní stability VDC.

Alfa Romeo Giulietta je 435 cm dlouhá, 146 cm vysoká a 180 cm široká. Rozvor náprav činí 263 cm. Do jejího zavazadlového prostoru bude možné naložit 350 litrů nákladu.

Zpočátku bude vůz nabízen se čtveřicí přeplňovaných motorů. Benzínový 1.4TB o výkonu 120 k a 1.4TB MultiAir se 170 k doplní dvojice naftových agregátů 1.6 JTDM se 105 k a dvoulitr 2.0 JTDM se 170 k. Později je doplní ještě vrcholná verze Quadrifoglio Verde s jednotkou 1750 TBi s výkonem 235 k. Standardem všech verzí bude i systém Stop/Start.

Veřejnosti se Alfa Romeo Giulietta ukáže na ženevském autosalonu v březnu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy