Nová Audi A8 - luxus v novém vydání

A8 | foto: Audi

V Miami se představila očekávaná novinka konce tohoto roku. Nová Audi A8 má v úmyslu sestřelit jinou žhavou novinku, BMW 7, z pomyslného trůnu.

Audi A8 pro novou dekádu zachovává výsostně konzervativní proporce minulých dvou generací a oproti té minulé je poměrně těžko identifikovatelná. Rozdíl je v předních i zadních světlech, zatímco ta zadní mají tvar podobný menšímu modelu A4, přední jsou veskrze unikátní.

V zajímavé linii jsou nad sebou diody světel pro denní svícení a nad nimi diody potkávacích světel. Ano, Audi A8 má potkávací světla konstruovaná technologií LED.

Linie karoserie se v zásadě neliší.

V interiéru zůstaly staré pořádky a skoro se mi chce poznamenat, že nejde o žádnou novou generaci, spíše o nepříliš velký facelift. Revoluci opravdu nečekejme, tlačítka jen pozměnila svůj tvar, některá možná své umístění, přibyly nové funkce a zásadně se změnil tvar voliče automatické převodovky.

Komunikační systém MMI je zde ve své nové generaci, která zvládá některé funkce navíc, například rozeznávání psaného písma prstem na obrazovku.

Audi zachovává svůj hlavní trumf, prostorový hliníkový rám, přidává například osmistupňovou převodovku a další speciality. V tomto ohledu si zatím počkejme na specifikace pro Evropu, protože tato novinka byla zatím představena jen v USA,

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy