Nissan Fuga - umění fugy na japonský způsob

Fuga | foto: Nissan

Nissan představil druhou generaci svého modelu Fuga domácímu publiku na domácím autosalonu. K nám se dostane se znakem Infiniti.

Tohle není žádný uhlazený vůz moderní doby. Tohle je Fuga. Ty boubelaté tvary, kolmě se zvedající příď, aby mohla vytvořit elegantní oblouček, žádná ostrá linie, jen samé naducané, ladně se prolínající a přitom jinak jednoduché tvary. To je baroko.

Bach by byl jistě hrdý i na tuto fugu.

Nissan Fuga je veskrze jen již dříve představeným Infiniti M. V Japonsku ale automobilka prodává i luxusnější modely pod vlastní značkou, proto tu máme i Fugu.

Až se pět metrů dlouhá Fuga začne prodávat, pod kapotou bude mít dva šestiválce, 2,5 a 3,7 litru, čase přijde i hybridní verze.

Auto je, jak je u Japonců zvykem, napěchováno elektronikou. Proto můžeme počítat se systémy zabraňujícími například opuštění jízdního pruhu, smyku (kromě klasického ESP je využíváno i řízení zadní nápravy), ale i havárii v zatáčce, auto totiž podle dat z GPS dokáže před zatáčkou samo zpomalit. Zkrátka doba, kdy bude řidič jen pasažérem se blíží.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy