FRANKFURT: Ferrari 458 Italia - ďábel v detailech

F458 Italia | foto: Ferrari S.p.a.

Ferrari ukázalo jednu z nejočekávanějších novinek, "základní" model své značky a nástupce výborné 430, model 458 Italia.

Ferrari se rozhodlo ukončit designovou evoluci, kterou jsme viděli mezi modely 360 Modena a F430 a přistoupilo k revoluci. Ferrari 458 Italia se od obou starších vozů razantně liší.

Co se ale neliší jsou skvělé jízdní výkony. Osmiválec do V pod zadní kapotou dává z objemu 4,5 litru výkon 570 koní. To je vzhledem k tomu, že zde není použito přeplňování, hodnota téměř fantastická.

Však je také maximum položeno ve stratosferických otáčkách 9000 ot/min.

Nízká hmotnost 1380 kilo znamená, že každý kůň potlačí jen 2,42 kila hmotnosti. Ferrari F458 zrychlí z klidu na stovku za 3,4 sekundy a tachometr se zastaví až u 325 km/h.

Ovšem výkony nejsou tím jediným na co u Ferrari pamatovali. Spotřeba totiž razantně klesla, zatímco u F430 se majitelé museli smířit s kombinovanou spotřebou 18,3 l/100 km, ti, kteří s nákupem počkali až na novinku ušetří - Italia spotřebuje "jen" 13,3 litru na sto ujetých kilometrů.

Za zmínku stojí i přepracovaný interiér, který nectí snad žádné stávající pravidlo. to ale asi nejlépe posoudíte sami z přiložených fotek, já jen dodám, že na vývoji se podílel od počátku Michael Schumacher, přístrojový štít je vyvinut s firmou Magneti Marelli a zábavní systém vyvinul Harman.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy