FRANKFURT: Aston Martin Rapide - rapidně skvělý sedan

Rapide | foto: Aston Martin

Aston konečně po letech čekání ukázal finální verzi svého překrásného sedanu jménem Rapide. Při přerodu z konceptu neztratil ani píď své krásy.

Na Rapide jsme se opravdu nemohli dočkat. Jeden z nejexkluzivnějších sedanů světa nás napínal až příliš dlouho. Ale dočkali jsme se.

Uprostřed skvostného vozu o délce přes pět metrů bije srdce se dvanácti válci a čtyřiceti osmi ventily, jehož výkon je 470 koní. Pro podobný sedan asi tak akorát.

Díky němu se může čtyřčlenná posádka podívat až za hranici tří set kilometrů v hodině, pravda jen o tři km/h. Z klidu na stovku zrychlí Rapide za 5,3 sekundy.

Do takto luxusního vozu nabízí Aston docela přirozeně neskutečné množství různých systémů, kromě snad všech myslitelných elektronických pomocníků tu máme například zábavný systém s obrazovkami na obou zadních sedadlech, měničem na 6 DVD, bezdrátovými sluchátky, všemožnými konektory a audiosoupravou o výkonu 1000 W od Bang & Olufsen.

Srdeční řidiče zase potěší samosvorný diferenciál na zadní nápravě, kam je posílán veškerý výkon vozu. O bezpečné zastavení se starají šestipístkové brzdy o průměru 390 mm vepředu a vzadu svírají čtyřpístkové třmeny kotouče o průměru 360 mm. I proto se vůz neobejde bez dvacetipalcových kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy