FRANKFURT, VIDEO: Audi R8 Spyder - otevřeně, ale rychle

R8 Spider | foto: Audi

Očekávanou novinkou bylo bezpochyby Audi R8 ve své otevřené verzi - Spyder. Po úniku několika fotek tu máme oficiální detaily nového rychlého kabrioletu.

Pod kapotou otevřené novinky najdeme teprve nedávno představený desetiválec s objeme přes pět litrů.

Výkon 525 koní, který 5,2 litru velký motor produkuje, je spolu s točivým momentem 530 Nm věru dostatečný, na stovku to zvládne za skvělých 4,1 sekundy, kupé je jen o 0,2 sekundy rychlejší.

Maximální rychlost 313 km/h už asi není ničím, co byste chtěli v otevřeném voze zažít...

Otevřené vozy bývají o něco těžší. Mechanismus skládání střechy a dodatečné zpevnění karoserie většinou váží více než střecha, o kterou auto přišlo. Výsledná hmotnost 1720 kilo je o metrák horší než u kupé. Vzhledem k tomu, že na opravdu sportovní použití si snad každý koupí raději kupé je po slušná hodnota.

Střechu je možná stahovat či natahovat s v městských (či promenádních?) rychlostech do 50 km/h, celý proces trvá 19 sekund a plachta se schová pod kryt z karbonu.

A drobnost na závěr, sednout si do rozžhavených sedaček od slunce není nic příjemného. Kožená sedadla v Audi R8 Spyder mají proto speciální pigment, který odráží více tepla a sedačky se tolik nepřehřejí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy