BMW 7 High Security - tank by mohl závidět

760Li High Security | foto: BMW Group

BMW zveřejnilo detaily ohledně velmi obrněné verze svého nejvyššího modelu 7. Určen pro státníky, diplomaty a ohrožené podnikatele je ve své ochraně opravdu extrémní.

Nový model od BMW disponuje opravdu silným pancířem, který jako světově první odolá podmínkám normy BRV 2009 a to ve stupních VR7 a VR9.  Důležité je, že opancéřovaná verze je vyvíjena společně s tou klasickou a prvky ochrany nejsou do karoserie jen vloženy, ale tvoří její nedílnou součást.

Pasažéry chrání velmi pevná vrstva oceli, která odděluje interiér od vnějšku. Je v podlaze, ve střeše i ve dveřích. Přepážkou je oddělen i zavazadlový prostor od kabiny pro cestující. Vrstvené sklo má tloušťku neskutečných šest centimetrů.

K dispozici jsou dva nejsilnější motory, totiž osmiválec 750i a dvanáctiválec 760i. Maximální rychlost je kvůli vysokém hmotnosti omezena na 210 km/h, zrychlení z klidu na stovku je ale výborné, u slabšího modelu za 7,9 sekundy, u silnějšího dokonce za 6,2. S ohledem na vysokou hmotnost pancíře jde o výtečné hodnoty.

Všemu se musel přizpůsobit i podvozek a elektronické systémy řízení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy