Suzuki SX4 SportBack – nejsou plasty jako plasty

SX4 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Model SX4 byl od počátku své existence prezentován jako relativně dostupný vůz, který se nezalekne ani lehčího terénu či rozbahněné polní cesty. Nyní se automobilka rozhodla vytěžit z konceptu ještě něco navíc a přináší verzi SX4 SportBack, jejíž doménou budou spíše kvalitní okresky.

Drsné terénní oplastování bylo nahrazeno civilnějším body kitem lakovaným v barvě vozu. Do něj patří lehké přední a zadní spoilery a nástavce bočních prahů. Další změnou je systém pohonu. Zatímco klasické SX4 se prodává jako čtyřkolka, SportBack bude dodáváno výhradně s pohonem předních kol. A za zmínku stojí i snížený sportovní podvozek.

Pod kapotou najdeme zážehový dvoulitr o výkonu 150 k při 6000 ot./min. Jemu může sekundovat šestistupňová manuální převodovka, popřípadě tzv. kontinuální převodovkou CVT s plynule měnitelným převodovým stupněm.

Do prodeje se nový model dostane letos na podzim v jediném stupni výbavy obsahující například 17‘‘ litá kola, elektrická okna či zrcátka, navigaci, palubní počítač nebo rádio s CD a MP3 přehrávačem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy