Peugeot 207 Economique – ve znamení CO2

207 Economique | foto: Peugeot

Pokud byste se zeptali odborníků, jaký trend nyní vládne automobilovým průmyslem, většina by bez váhání odpověděla kouzelným slovíčkem „Ekologie“. Snižování spotřeby a CO2, to je to, oč tu běží.

Se svou troškou do mlýna teď přichází i francouzský Peugeot. Model 207 Economique je vybaven moderní vznětovou šestnáctistovkou HDi o výkonu 66 kW (90 k). Spotřebu se přitom podařilo snížit až na 3,8 l/100 km a CO2 pod magických 100 g/km na hodnotu 99 g/km.

Toho bylo dosaženo obligátními úpravami jako třeba jiným naladěním řídící jednotky motoru, delším stálým převodem, pneumatikami s nízkým valivým odporem či drobnými úpravami v aerodynamice.

Snížení podvozku o 5 mm, zakrytování spodku vozu nebo lehce pozměněný přední nárazník se podepsaly na poklesu součinitele odporu vzduchu z cx=0,30 na cx=0,274. Zezadu pak Economique poznáte podle částečně diodových svítilen a štítku „99g“.

Na trh by se měl upravený Peugeot 207 dostat v říjnu letošního roku ve výbavě Ecomomique a Economique+ zahrnující navíc klimatizaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy