Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni konečně oficiálně

Gallardo | foto: Lamborghini

Lamborghini konečně oficiálně představilo svůj vůz, který jsme tu náznakem měli již včera - první Gallardo s pohonem jediné nápravy bude vyrobeno jen ve 250 kusech.

Není mnoho jmen, po kterých jsou pojmenována auta. Tuto poctu nabídla automobilka i Valentinu Balboni, dlouholetému testovacímu jezdci této automobilky.

Gallardo LP 550-2 je velmi puristickým vozem, oproti jiným Lambům není vybaven pohonem všech kol, ale veškerý svůj výkon posílá k zadním kolům. Nabídne proto úplně jiný druh zábavy než standardní Gallardo, holedbá se automobilka.

Motor o objemu 5,2 litru je vyhnán na výkon 550 koní. Hmotnost Gallarda LP 550-2 je o kousek snížena, svůj podíl na tom má i odstranění náhonu na přední nápravu, což znamená, že sprint z nuly na stovku trvá jen 3,9 sekundy a maximální rychlost je 320 km/h. Jak jsme viděli již včera, tohle Gallardo bude dodáváno s manuálem.

Za novými koly se ukrývá přeladěný podvozek. Brzdové kotouče mohou mít tři různé barvy v závislosti na volbě jednoho z osmi odstínů exteriéru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy