BMW modernizuje řadu, 1, přidává dvojici motorů

1 | foto: BMW Group

Sportovní automobilka BMW rozšiřuje nabídku motorů pro kupé odvozené od řady 1 a to směrem dolů. Hatchbacky naopak dostávají dvojici speciálních paketů.

BMW dodávalo své kupé dosud jen s vrcholnými motorickými variantami. Nyní do nabídky přidává dvojici motorů o nižších kubaturách. Oba mají objem dvou litrů.

Motory mají označení 20 a 18d. Benzín 20 má výkon 170 koní a na stovku zrychlí za příjemných 7,8 sekundy, zatímco diesel 18d generuje 143 koní, což mu stačí ke zrychlení na kulatou stovku za devět sekund. O trochu nižší výkony vynahradí spotřebou 4,5 litru, což znamená emise CO2 jeden gram pod magickou hranicí 120 g/km.

Změny se dotknou i dvou hatchbacků, toho se třemi i toho s pěti dveřmi. Oba dostanou nové pakety Lifestyle a Sport Edition.

První zahrnuje hnědou metalízu, hnědé a černé čalounění nějaké ty chromované doplňky exteriéru a kožené v interiéru.

Zajímavější je možná ten druhý, přináší totiž aerodynamické ladění původem od divize M. Obsahuje i sportovní tlumení a větší kola, pro slabší motorizace sedmnáctky, pro silnější ještě o palec víc. Ke všemu je třeba přidat ještě stylingové prvky, jako zatmavená zadní světla, sportovní volant, řadící páka a pedály. Nesmíme opomenout ani sportovnější sedadla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy