Jeep Phoenix - nejmenší z rodu, první napříč značkami

Phoenix | foto: Jeep

Jeep světu představil první plod spolupráce mezi koncerny Fiat a Chrysler. Je jím nový Jeep Phoenix, který je vlastně jen upraveným Fiatem Panda Cross 4x4.

Fiat Panda Cross 4x4 se už tak vyznačuje nebývalými terénními schopnostmi. V podstatě tedy není důvod proč by neměl být takový vůz prodáván jako Jeep. Ačkoliv, ta velikost...

Jeep Phoenix se stane výchozím modelem slavné automobilky v USA.

O Phoenixu nevíme, žádné technické podrobnosti, na druhou stranu, nedá se očekávat, že by se nějak lišil od klasického Fiatu Panda 4x4. Ten využívá pohonu všech kol přes viskózní spojku, výkon na kola jde z motorů 1,2 o výkonu 60 koní nebo dieselu 1,3 Multijet o výkonu 70 koní.

Díky rozvoru jen 231 cm má výbornou průchodnost i středním terénem, ačkoliv zrovna verzí Cross je u nás i kvůli ceně téměř půl milionu korun jako šafránu.

Pandu 4x4 lze objednat i bez karosářských doplňků verze Cross, potom je také mnohem levnější, ale je otázkou, zda se totéž stane i u Jeepu. Já bych o tom pochyboval.

Prodeje miniJeepu by měly začít příští rok.

 

PS. Nepřipadá vám to celé taky trochu podivné? Například to, že Fiat Panda Cross je na oficiálních fotkách vyfocen přesně tak jako tento Jeep, například na této fotce. Moc bych za pravost tohoto vozu nedal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy