Seat Ibiza Bocanegra – nečekané odhalení

Ibiza Bocanegra | foto: Seat

Naprosto nečekaně byla na probíhajícím autosalonu v Barceloně představena speciální verze Seatu Ibiza pod označením Bocanegra. Domácí automobilka tak navázala na stejnojmennou studii odhalenou na loňské ženevské auto show. FOTO + TAPETY

Když vloni v Ženevě prezentoval Seat prototyp upravené Ibizy pod názvem SportCoupé Bocanegra, jen málokdo věřil, že se ji podaří protlačit až do sériové výroby. Ale dobrá věc se podařila, Ibiza Bocanegra přijíždí a vypadá téměř na chlup stejně jako koncept.

Po přeložení názvu Bocanegra byste možná mohli španělské chlapce obvinit z rasismu, přesto však vězte, že černá tlama vychází z odlišně nalakované části předního nárazníku a v černé barvě jsou vyvedena i vnější zpětná zrcátka. Na rozdíl od studie ale chybí LED světlomety. Speciálně navržen byl i design 17‘‘ kol Sira.

Pod kapotou se objeví známá zážehová čtrnáctistovka TSI ve verzi s dvojitým přeplňováním. Pro zájemce bude k dispozici ve dvou výkonových variantách 150 nebo 180 k. Pohonné jednotky budou spojeny s neméně známou dvouspojkovou převodovkou DSG se sedmi rychlostními stupni a s možností manuálního řazení pádly pod volantem. K lepší trakci v extrémních podmínkách by pak měla pomoci elektronická uzávěrka diferenciálu XDS.

V interiéru čekejte klasiku v podání sportovních sedadel protkaných červenou nití, kovové pedály a všudypřítomné „B“ logo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy