Mercedes Benz S dostal facelift

S600 | foto: Mercedes-Benz

Mercedes včera představil facelift své největší a nejluxusnější třídy S. Inovovaná verze dostane vylepšený design, veškerou špičkovou elektroniku, která debutovala ve třídě E a především hybridní pohon.

Mercedes třídy S je nyní o kus atraktivnější a to díky nově integrovaným světlům pro denní svícení, které tvoří lištu uprostřed předního nárazníku. Malou změnou prošla i maska chladiče. Změněna byla také zrcátka.

Záď má radikálně přepracované svítilny, dřívější pruhy táhnoucí se přes ně jsou ty tam a světla nyní svítí celá. Jsou konstruovány z LED a mají nové vykreslení.

 Nové funkce jsou povětšinou převzaté z nižšího Mercedesu E. Jmenujme Attention Assist, který monitoruje jízdu a dokáže rozpoznat mikrospánek. Speed Limit Assist dokáže číst rychlostní značky a upozorňovat na ně řidiče. Adaptive Highbeam Assist automaticky upravuje světelný kužel produkovaný světly tak, aby byla osvětlena maximální plocha, ale zároveň nebyl nikdo oslněn.

Výkonnější radar umožnil vylepšit funkce přednárazové ochrany a adaptivního tempomatu, systém nočního vidění nyní umí rozpoznávat chodce. Specialitou bude systém, který dokáže eliminovat vliv bočního větru.

Nově bude nabízen první hybrid od Mercedesu, bude se jmenovat Mercedes Benz S400 BlueHybrid a kombinuje motor 3,5 litru a slabý elektromotor o výkonu 20 koní. Ten podpoří rozjezdy a akceleraci. Spotřeba díky němu klesne na 7,9 litru/100 km. Díky použití Li-ion baterií není zasaženo do prostoru pro cestující a systém váží jen  75 kilo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy