Škoda Yeti – premiéra už v Ženevě!

Yeti | foto: Škoda Auto

Po dlouhých tahanicích, zda jaro či podzim, nyní automobilka Škoda Auto oficiálně potvrdila premiéru modelu Yeti už na březnový ženevský autosalon.

Ženeva, Frankfurt, Ženeva, Frankfurt. Tak nějak se v posledních měsících šířily informace týkající se oficiálního představení této mladoboleslavské novinky. Nyní automobilka vypustila oficiální zprávy, podle kterých se světové premiéry nakonec dočkáme už za necelý měsíc v Ženevě. V rozhovoru pro iDNES.cz to prozradil mluvčí automobilky Evžen Krauskopf: "Po aktuálním zhodnocení situace na automobilovém trhu rozhodlo vedení společnosti Škoda Auto o světové premiéře nového modelu Yeti na nadcházejícím ženevském autosalonu".

Podle něj bude na autoshow prezentován už sériový model, tak jak půjde do výroby. Yeti vychází ze stejnojmenného konceptu představeného v roce 2005 (viz. fotogalerie). V produkční verzi bude sdílet podvozkovou platformu s modelem Octavia a bude k dispozici jak s pohonem předních kol, tak ve verzi 4x4 se spojkou Haldex. První zákazníci by se podle Krauskopfa mohli novinky dočkat už v létě za zatím nespecifikovanou cenu. Všeobecně se ale očekává na úrovni crossoveru Kia Soul, která však bude v nevýhodě kvůli nabídce pohonu jen jedné nápravy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy