Faceliftovaný Renault Clio - první informace

Clio | foto: Renault

Francouzská automobilka Renault dnes oficiálně uvolnila první informace a obrázky modernizovaného modelu Clio. Veřejnosti se poprvé ukáže v březnu na autoshow v Ženevě.

Třetí generace Clia byla představena v roce 2005 a zřejmě tedy půjde o osmiletý výrobní cyklus s modernizací v jeho polovině. A co všechno se faceliftem změnilo? Nejviditelnější změnou je upravená přední část vozu, která se nese v duchu nynějšího směřování designu automobilky a připomíná většího bratříčka Megane. Jiná je i optika koncových světlometů a poloha zadních světel do mlhy. Ty byly nově umístěny níže přímo do nárazníku.

Jedinou větší novinkou v interiéru je moderní integrovaný navigační systém Carminat TomTom, jenž byl, jak už název napovídá, vyvinut společně s předním výrobcem v tomto oboru – firmou TomTom. Navigace o úhlopříčce 14,7 cm bude instalována do vrchní části středové konzole a nabídne některé výhody přenosných navigací od TomToma. Mezi ně patří například časté aktualizace mapových podkladů přes internet, mimořádné dopravní informace, data o maximálních povolených rychlostech v jednotlivých oblastech či seznam policejních radarů . Cena tohoto prvku nadstandardní výbavy by neměla přesáhnout 500 EUR.

Přepracována byla i vrcholná verze Clio GT. Ta bude nově nabízena v exkluzivním barevném provedení Malta Blue se stříbrnými vnějšími zpětnými zrcátky. Zezadu ji pak poznáte podle dvojité koncovky výfuky integrované do nárazníku a přepracovaného spoileru s třetím brzdovým světlem.

Široké veřejnosti se faceliftované Clio představí na březnovém autosalonu v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy