Nová Toyota Prius - konečně oficiální data

Prius | foto: Toyota

VIDEO: Na autosalonu v Detroitu se konečně představila veřejnosti zbrusu nová Toyota Prius, ekologický a úsporný model této společnosti. Již známe finální specifikace tohoto úspěšného vozu, který bude v prodeji i u nás.

Toyota Prius byla celosvětově jednou z nejočekávanějších premiér autosalonu v Detroitu. Představení proběhlo jak mělo, takže můžeme přinést konečné a kompletní specifikace.

Pod kapotou budou jako obvykle dva motory, elektrický a benzínový. Prvně jmenovaný má výkon 80, druhý 98 koní, sumární maximální výkon je 134 koní. Nízká je přirozeně kombinovaná spotřeba, která by měla být ještě pod 4,7 l/100 km. I přes použití většího motoru 1,8 je spotřeba nižší, může za to možnost položení jeho provozu do nižších otáček.

Design se nijak závratně nezměnil, je jednoduše rozpoznatelný a podobný tomu současnému. Důležitý je i koeficient odporu vzduchu pouhých 0,25. Může za to vajíčkovitý tvar celého auta.

Na střeše jsou nainstalovány fotovoltaické panely, které zásobují větrání pokud auto stojí na slunci tak aby se nepřehřívalo.

Zajímavé je i SOS tlačítko, které dovede přivolat pomoct ve chvíli nouze. Pracuje spolu se signálem GPS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy