Nový Chevrolet Spark klepe na dveře

Spark | foto: Chevrolet

Nejprodávanější minivůz v České republice Chevrolet Spark se dočkal svého nástupce. Ten byl automobilkou oznámen na probíhajícím autosalonu v americkém Detroitu.

Vše začalo v roce 2007, kdy Chevrolet na newyorské autoshow ukázal světu tři studie tří různých malých aut – Beat, Groove a Trax. Na webových stránkách výrobce se zároveň rozjela anketa s jediným cílem: Zjistit, který z těchto vozů osloví nejvíce lidí. Pomyslný největší kus koláče si nakonec odnesl sportovně vyhlížející koncept Beat.

Nikoho proto nepřekvapí, že nový Spark svými tvary navazuje právě na tento vůz. Oproti němu se však liší možná až překvapivě málo. Nejvýraznější změna se týká počtu dveří. Zatímco Beat disponoval pouze jedním párem, na sériovém Sparku najdeme páry dva. Na první pohled si lze všimnou také klasických zrcátek místo kamer, standardně umístěné kliky předních dveří a absenci diodových světlometů. Další změny jsou spíše kosmetického charakteru. Koneckonců posuďte sami ve fotogalerii.

Světová premiéra nového modelu se uskuteční na březnovém autosalonu v Ženevě a na evropský trh by měl být uveden v průběhu prvního čtvrtletí 2010.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy