Koncept nového Subaru Legacy představen

Legacy | foto: Subaru

Automobilka Subaru ukázala světu studii nové generace svého modelu Legacy. Hlavním odbytištěm těchto vozů jsou stále Spojené Státy, a tak není překvapením, že se odhalení uskutečnilo na právě probíhajícím detroitském autosalonu.

Legacy přibralo ve všech rozměrech. Nejvíce patrné je to u délky, která se zvětšila o 13 cm z původních 4.665 mm na 4.796 mm. Šířka auta je nyní 1.821 mm (+9 cm) a výška 1.499 mm (+7 cm). Na hodnotu 2.751 mm (+8 cm) se prodloužil i rozvor, což se jistě pozitivně projeví na vnitřním prostoru pro cestující. Zde je však třeba poznamenat, že se jedná stále jen o koncept a konečné rozměry sériového modelu se mohou ještě nepatrně změnit.

Z designové stránky jistě zaujme vertikálně umístěná dvojice LED reflektorů v předních světlometech, jež spolu s přední maskou protáhnutou nízko do nárazníku evokují zamračený a dravý dojem. Další nepřehlédnutelnou změnou jsou vystouplé lemy blatníků či široký chromovaný pás spojující zadní světlomety, který známe už z nové Imprezy.

Oproti rozsáhlým vnějším změnám odpovídá interiér spíše faceliftu než novému modelu. Když si odmyslíme futuristické dotykové obrazovky, které se v sériovém provedení určitě neobjeví, zůstane nám jen drobně přepracovaná palubní deska současného Legacy. Ale kdo ví, třeba i tady nás japonský výrobce nakonec ještě překvapí.

Co se týká zásadních technických parametrů, zůstane naštěstí vše při starém. Opět se tedy dočkáme symetrického pohonu všech kol AWD či motorů typu boxer, jež jsou tolik typické právě pro vozy značky Subaru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy