Honda Insight - Prius s Háčkem ve znaku

Insight | foto: Honda Motor

Honda dnes představila nejobávanějšího soupeře svého domácího rivala, Toyoty Prius. Insight je dalším vozem, který se bude vyrábět výhradně v hybridní verzi a jako takový je tomuto provozu plně přizpůsoben.

Zatím první snímek definitivní a produkční verze nového Insight se dostal na internet. Spolu s fotkou automobilka nevypustila téměř žádné informace, proto jen stroze.

Insight má být nejdostupnějším hybridem na trhu. Svůj podíl na tom má mít vylepšené hybridní ústrojí IMA, které se v současné době nachází v Civicu. Podle dřívějších informací má být výrobně levnější než podobný agregát u Toyoty.

nebude překvapením, že všechno v Insightu bude zaměřeno na minimální spotřebu. Nabídnut tak bude systém Eco Assist, u kterého ovšem zatím bohužel nevíme jak má fungovat.

Jeho vzhled jasně odkazuje na vodíkovou Hondu FCX Clarity

Světová premiéra proběhne v Detroitu v lednu, prodávat se potom bude na celém světě. Bude se muset vypořádat s novou Toyotou Prius, která se zde představí taktéž, a také se zbrusu novým Chevroletem Volt, který na trh přijde snad již do roka a do dne...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy