Facelift Peugeotu 107

107 | foto: Peugeot

První ze tří kolínských minivozů se dočkal faceliftu. U Peugeotu dospěli k tomu, že po třech letech je čas na změnu, a tak ji provedli. Jak to dopadlo a poznáme ji vůbec? Posuďte sami z následujícího článku a přiložených obrázků.

Bezpochyby jde prozatím o velmi úspěšný model. Od roku 2005 do konce září 2008 bylo prodáno na 322 000 modelů. Tento malý Peugeot je určen především do města, stejně jako jeho dva bratříčci Toyota Aygo a Citroën C1. Co vše se tedy změnilo u faceliftované verze?

Mnoho toho opravdu není, jak se dalo očekávat. Na druhou stranu se není čemu divit, každá změna čehokoliv se výrazně projeví v nákladech na výrobu, a to se u vozů nejlevnější kategorie moc nepožaduje. Největší změnou prošel přední nárazník, který má nyní velkou chromovanou lištu a na bocích nové průduchy. Změněny byly kryty kol o velikosti 14". Nyní nesou jméno Cordouan a tvoří je sedm paprsků. Zvolit si dále může ze dvou nových barev karoserie, a to oranžové Mandaline a modré Electra.

V interiéru najdeme také pár úprav. Předně je to jiné čalounění sedadel, nyní pojmenované Stilada, které najdeme u výbavy Trendy. Je černé barvy a zvolit je možno z červenooranžového nebo stříbrného obšití. V základní výbavě Smile najdeme klasické šedé čalounění Nokimate. Změněn byl také vzhled čalounění Alcantara/kůže.

Dále bylo zapracováno na odhlučnění kabiny a omezení vibrací. Přibyly izolační materiály v zadní části vozu, na přední části podlahy a v motorovém prostoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy