Jaguar XKR-S: ještě rychlejší kočka

XKR | foto: Jaguar

Obyčejný Jaguar XKR je sám o sobě dostatečně rychlým vozem. U Jaguaru si ale řekli, že to nestačí, a tak připravili rychglejší variantu s názvem XKR-S. Úpravy se ale netýkají jenom motoru.

Indický majitel Jaguaru, firma Tata, rozhodně nespí na vavřínech. Dokazuje to upraveným modelem XKR-S. Pár úpravami se podařilo dostat ze starého známého XKR ještě lepší jízdní vlastnosti a požitek z jízdy. Decentně upravený interiér ozvučí velmi kvalitní repro soustava od Bowers & Wilkins o výkonu 525 W.

O pohon se stará osmiválec s kompresorem o výkonu 420 koní a kroutícím monentem 560 Nm. Zrychlení z nuly na sto tak trvá 5.2 vteřiny. O řazení se stará automatická šestistupňová převodovka s možností manuální volby převodových stupňů pádly pod volantem. Maximální rychlost byla posunta na 280 km/h, což je o 30 km/h více než u standartního XKR.

Upraven byl také podvozek a brzdy. Vepředu najdeme 400mm koutouče a šestipístkové třmeny, vzadu jsou to 350mm koutouče, všechny jsou samozřejmě vrtány pro lepší chlazení. Kola jsou použita úplně nová Vortex o rozměru 20 palců. Karoserie je stejně jako u XKR kompletně z hliníku.

Vyrobeno bude pouze 200 kusů, všechny v černé barvě a s možností jak pravostraného tak levostraného řízení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy