Chevrolety Cruze a Orlando - Evropě blíž

Orlando | foto: Chevrolet

Chevrolet chce do Evropy. Už delší dobu se automobilky z USA snaží prodávat svá auta v Evropě, ovšem úspěchy zatím pokulhávají. I proto je třeba změnit strategii. Chevrolet už nebude do Evropy dovážet modely z USA, ale modely, které byly pro Evropu přímo vyvinuty.

Oba stojí na stejné platformě. O Cruzu víme již delší dobu, když management GM oznámil vývoj nového globálního modelu. Po čase se přidala i informace o Cruzu, který má být v mnohem méně pokročilé verzi. Jak vše dopadlo?

Orlando je sedmimístný crossover, ačkoliv sám spíše MPV, automobilka mu stále lepí nálepku kombinace MPV a SUV. Faktem je, že do PMV mu možná schází trocha flexibility v interiéru.

Ačkoliv Orlando sedí na platforma Cruzu, má o nemalých 7,5 cm větší rozvor. Pod kapotou konceptu najdeme motor o objemu 2 litry a výkonu 150 koní. Pozor, jde o diesel. Více informací nám automobilka nedodala.

I Cruze se pokusí zavděčit Evropě. Víme to, že bude Cruze sdílet platformu s Orlandem a bude využívat stejný motor, jaký vidíme v onom MPV. K dispozici bude i dvojice benzínů, totiž 1,6 a 1,8. Každopádně nám automobilka poprvé ukázala interiér, takže směle přejděte na fotky, jsou to ty první dvě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy