Lamborghini Estoque neoficiálně představeno

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Během několika uplynulých dní jsme byli svědky postupného odhalování mového modelu od Lamborghini. Dnes došlo k jeho neoficiálnímu odhalení na jejich webu. Potvrdilo se, že jde o čtyřdveřový automobil s motorem nad přední nápravou. A dále?

Ano, to že pravděbodobně půjde o první čtyřdveřový vůz v historii Lamborghini bylo téměř jisté. Stejně jako to, že motor bude ležet netradičně pro "Lambo" nad přední nápravou (motor uprostřed v čtyřdveřové karoserii by byl poněkud nepraktický). Co jsme ale z fotografií zjistili více?

Tak především se potvrdilo to, že této italské značce není krásný design cizí. Mě osobně a spoustě dalších novinářů se křivky karoserie a automobil jako celek velmi líbí. Design karoserie vzdáleně připomíná omezenou edici Reventón, a to je moc dobře. Masivní difuzor vzadu a obrovské nádechy na předním spoileru působí respekt. Zadní světla a koncovky jsou spolu s rozšířenými zadními podběhy designérskou lahůdkou.

Pod kapotou by se měl podle spekulací objevit motor z Gallarda LP 560-4. Jde o desetiválec s výkonem 560 koní. Přímými konkurenty pro tohoto krasavce budou Porsche Panamera a Aston Martin Rapide. Oficiální odhalení je naplánováno již na tento večer na Pařížském autosalonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy