Mercedes S600 Pullman Guard - bezpečný luxus

S600 Pullman Guard | foto: Mercedes-Benz

Již 80 let chrání vozy Mercedes Benz slavné a významné státníky. U příležitosti tohoto kulatého výročí automobilka oficiálně představila novou verzi toho nejvytříbenějšího a bezpečného modelu S600 Pullman Guard.

Mercedes Benz Pullman, to je značka nejvyššího možného luxusu. Pullmany jsou prodloužené mercedesy, které vytvoří opravdu dlouhou karoserii. V případě nového Pullmanu jde o 636 cm.

Pullmany jsou určeny především státníkům a nejen ti ocení možnost připlatit si za verzi Guard. Ta se od té standardní odlišuje především pancířem, který ochrání posádku před různými typy zbraní.

Ochrana spadá do třídy B6/B7, tedy té nejvyšší, která je pro osobní vozy k dispozici. Limuzína by měla přestát výbuch granátu, palbě z armádních ručních zbraní, samopalů a ostřelovaček, popřípadě výbuch menší bomby pod vozidlem. Ke všemu se přirozeně přidávají i pneumatiky run-flat, které umožňují jízdu i při proražení, bezpečnostní palivová nádrž a hasící systém.

Pullman má pod kapotou motor V12 přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který dává výkon 517 koní. Spolu s 830 Nm musí roztlačit několik tun hmotnosti, přesná čísla nebyla zveřejněna.

Mercedes nabízí obrnění pro více vozidel a to na zakázku v různých stupních ochrany, nejčastěji B4 pro střelbu z pistole při náhodné loupeži a právě B6/B7, který má odolat teroristickému útoku. No a co nebudou ochotni udělat přímo v Mercedesu, to ráda udělá jiná firma, která mileráda obrní i třídu A...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy