Iveco Campagnola - návrat po 20 letech

Campagniola | foto: Fiat Group

V říjnu začne italský koncern Fiat prodávat novou inkarnaci svého dlouholetého zástupce ve třídě opravdu terénních off-roadů. Jméno Fiat Campagnola zazní jen na některých trzích, většina světa uvidí spíše emblém Iveco.

Campagnola se vyráběla předlouhou dobu od roku 1951 až do konce 80. let. Neocenitelnou službu provedla jako armádní vozidlo i jako papamobil. Nyní, 20 let od konce výroby, je třeba zavzpomínat a nechat jméno vstát z bájného popela.

Campagnola najde svůj základ v již vyráběném off-roadu Massif. Z něj převezme konstrukci postavenou na žebřinovém rámu spolu s tuhými nápravami. Pod kapotou uvidíme čtyřválec o objemu 3 litry a výkonu 176 koní. Jeho původ je v dodávce Daily.

Campagnolu bude pro Fiat vyrábět španělská automobilka Santana, která již nyní vyrábí pod svým jménem repliku Land Rover Defenderu, ale také větší off-road Iveco Massif

Ve výbavě, ať sériové či příplatkové, najdeme vše co je ke komfortu nutné, tedy klimatizaci, satelitní navigaci či rádio. Bez příplatku jistě bude design, na kterém nechal svoji stopu i sám mistr Giugiaro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy