První foto - miniaturní Ford Ka je tu

Ka | foto: Ford

Model Ka je pro Ford velmi očekávanou novinkou. Současná generace je v prodejnách už dlouhých 12 let a náhradu potřebuje jako sůl. Na pomoc přispěchá novinka, kterou vidíte na prvním zveřejněném snímku.

Motoshow v Paříži se stane základnou pro představení nové generace městského minivozítka se znáčkem Ford, modelu Ka. Minulá generace si dokázala získávat zákazníky dlouhé roky, proto je důležité i v případě generace druhé nešlápnout vedle.

Ford zatím vypustil pouze první fotku a to bez jakýchkoliv doplňujících informací, takže se budeme muset spokojit jen s ní. Naleštěme ale naši redakční křišťálovou kouli a podívejme se do ní.

Ford Ka vychází z Fiatu 500, bude se s ním montovat v jednom závodě v Polsku a bude proto mít i podobné vlastnosti. Pod kapotou se objeví 1,4 a 1,6 v benzínu, podpořit je přijde 1,6 TDCi.

Časem se přidají další jednotky, jistě nebude vynechán menší 1,4 TDCi, na benzínu si zase pochutná 1,4 turbo z Fiatu 500.

Zatím ještě nevyráběné auto si už zahrálo ve filmu. Podobně jako minule Mondeo, i Ka bude nyní rozbíjet James Bond v novince Quantum of Solace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy