Peugeot 308 CC - muž dvojí tváře

308 CC | foto: Peugeot

Peugeot konečně vypustil do světa snímky a oficiální informace k očekávanému stylovému modelu 308 CC. Kupé-kabriolet má oproti předchozí verzi mnohem více konkurentů, má tedy na to aby uspěl v litém boji?

Peugeot byl jedním z průkopníků novodobých vozů kupé-kabrio. Spolu s Mercedesem vypustil první takto konstruované modely 206 CC a 307 CC, které se okamžitě ujaly. Následovala eskapáda podobně konstruovaných konkurenčních aut, jmenujme třeba Ford Focus CC, který jsme měli v testu, nebo Volkswagen Eos.

Peugeot tak má půlgenerační náskok a nyní představuje kupé-kabriolet odvozený od svého nového modelu 308.

Při konstrukci takovýchto aut je výhodou velikost. Pokud je auto příliš malé, je třeba dělat nepřirozené tvary a auto tak z mnoha úhlů nebezpečně připomíná chrousta. U větších je možnost hmotu lépe rozptýlit. Snažili se o to i u Peugeotu a vypadá to tak, že se konstruktéři nemají za co stydět.

Až po A sloupek jde o klasickou 308, čelní okno je ale znatelně více skloněné. Pevná střecha se stáhne za pěkných 20 sekund z kufru o 403 litrech vytvoří 226litrový kufr.

Auto bude zpočátku k dispozici s jedním benzínem, 1,6 THP o výkonu 150 koní, a jedním dieselem, půjde o dvoulitr o výkonu 140 koní.

Standardem jsou samozřejmě oblouky proti převrácení, design je ozvláštněn chromovými doplňky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy